11/15/2012

Maternity Shoot OK KE?

Salam,
Photobucket

Anak adalah anugerah, amanah & tanggungjawab bersama suami isteri. Didik & pimpin anak dengan baik, insyaAllah anak akan membesar sebagai anak yang soleh & solehah. Berazamlah kita untuk menjadikan mereka sebagai barisan insan yang akan memartabatkan Islam kelak. InsyaAllah.

Back to topic, ada yang tertanya-tanya tentang significant merakam gambar 'maternity' atau ibu mengandung. Adakah ianya mengikut budaya barat? Atau adakah ianya hanya sekadar kehendak & bukan keperluan?

Pada pendapat saya, merakam gambar keluarga adalah bagus sama sekali terutamanya detik-detik kebahagian. Gambar-gambar haruslah dirakam dalam keadaan yang tidak melanggar aturan agama. Batas atau had dalam bergambar perlu di ambil kira. Gambar-gambar ini akan merangsang kebahagiaan & akan menjadi ubat kepada perasaan 'benci' atau putus cinta di saat rumahtangga bergoncang.

So, for me tidak salah untuk merakam gambar 'maternity' sebagai simpanan gambar untuk mengenang saat kebahagiaan & mungkin sebagai ubat 'pengasih' di saat badai melanda. Paling penting, had bergambar mestilah mengikut panduan batas & had dalam Islam. Jangan mengikut gaya Barat dengan gambar separa bogel & sebagainya. Wallahualam.

p/s: Kepada Amy & Hasrul, selamat menjadi Ayah & Ibu yang baik. Doa moga kalian sekeluarga sentiasa mendapat Rahmat Allah. Amin.

Semoga bermanfaat!

2 comments:

  1. huwaaa.... sebak baca..tq shikin. doakn semua nya dipermudahkn yea. amin....tq so much for the lovely moments...

    ReplyDelete
  2. Sama-sama! Sentiasa dalam doa! Sorry reply lambat. HEHE.

    ReplyDelete