10/29/2011

Warkah buat A'isyah Hanina [5 bulan]

Assalamualaikum & salam sejahtera. Semoga rahmat Allah sentiasa mengiringi kita sepanjang masa. Amin.

A'isyah baru shj tidur. Syukur sbb skrg aturan masa tidur A'isyah sudah teratur & A'isyah sudah pandai tidur sendiri di katilnya. Also, skrg A'isyah juga suka kalau didudukkan. Tapi, tak berani nak bagi duduk lama-lama, kejap-kejap shj. Emm, untuk mengisi masa lapang A'isyah, A'isyah sudah dibiasakan & diperkenalkan dengan aktiviti membaca. Koleksi atau bahan bacaan sudah kami sediakan sejak A'isyah masih dalam kandungan lagi. Bermula dari A'isyah 2 bulan, sudah dikenalkan dengan أ ب ت, ABC & 123. Skrg A'isyah diajar pula tentang, Animals.

Apabila melangkah masuk ke usia 5 bulan, semakin banyak perkembangan A'isyah. Suka sangat A'isyah bila Mama & Babanya bercerita & berbual dengannya. Alhamdulillah, A'isyah sudah boleh menyebut 'Allah' dengan gaya bahasanya. A'isyah juga seperti sudah boleh recognize certain people yang rapat dengannya. A'isyah suka berbual dengan mainannya & A'isyah suka sangat menggigit. HEHE.

InsyaAllah next week A'isyah akan ke klinik untuk suntikan vaksin seterusnya. Doa moga A'isyah tak demam. Ok, setakat ini dulu.

A'isyah Hanina,

In all seriousness, I love you, A'isyah. It often brings tears to my eyes when I think about how happy, blessed & in love with you I am. And at 5 months postpartum, I don't think I can blame it on the hormones anymore. Everyday is better than the day before. I am so proud of you for every little thing you do. You are the most incredible human being that ever lived & you're all mine. Mama loves you, A'isyah Hanina!

Mama
Photobucket

No comments:

Post a Comment