4/13/2014

Gerakan Pertama My Little Caliph (Quickening)

Bismillah


 photo 237826_zps6abb204d.jpeg
Gerakan pertama kali bayi dalam kandungan (quickening) selalunya berada dalam julat 16 minggu-20 minggu usia kandungan. Ada juga yang lebih awal atau lebih lewat.

Semenjak masuk final sem ni, kehidupan memang betul-betul pack. Banyak pengajaran yang boleh diambil sepanjang kesibukan ni untuk dijadikan panduan hidup. Bersyukur pada Allah! Sampaikan tak sedar atau tak sure bila waktu sebenarnya adik Kakak A'isyah ini mula bergerak dalam uterus. Dah beberapa hari terlupa makan supplement sebab terlalu memikirkan macam-macam perkara.

To Little Caliph, 
Sorry dear, sampai anak Mama bergerak berkali-kali baru Mama sedar, maafkan Mama sayang. Anak mama pertama kali gerak-gerak berenang dalam amniotic fluid ketika umurmu 19 minggu usia dalam uterus. Mabruk anakku! Dan my symphisiofundal height nak capai ke paras umbilicus tak lama lagi. Subhanallah, segala puji bagi Allah dengan perkembangan ini.
Mama

2 comments:

  1. kak shikin amik supplement apa ye? ;)

    ReplyDelete
  2. Ainul Husna: Macam-macam dik! HEHE. This time (2nd pregnancy), akak byk amik mknn sunnah. InsyaAllah, kalau ada kesempatan, nanti akak share di blog ni ya. :)

    ReplyDelete